Posted on: 31 Ιανουαρίου 2022 Posted by: admin Comments: 0

Τα μαξιλάρια είναι το πιο σημαντικό στοιχείο κατά την διάρκεια του ύπνου.
Μάς προσφέρουν άνεση και ξεκούραση, αρκεί να έχουμε κάνει την σωστή επιλογή γι΄ αυτό που έχουμε ανάγκη και η επιλογή μας στηρίζεται στον τρόπο που κοιμάστε.

Ανάλογα το βάρος, την προτίμηση και τον τρόπο που κοιμάται κανείς πρέπει να διαλέξει το αντίστοιχο μαξιλάρι, μαλακό ή σκληρό, να βυθίζεται, να είναι σταθερό και ψηλό, να μπορεί να το αγκαλιάσει ή να να είναι απλά σταθερό.

Η διάρκεια ζωής του μαξιλαριού εξαρτάται πάντοτε από 2 παράγοντες, ο πρώτος είναι η χρήση του και ο δεύτερος η δυνατότητα καθαρισμού.

Τα μαξιλάρια μπορείτε να τα κρατήσετε από 2 έως 3 χρόνια από τη στιγμή που τα πλένετε συχνά (1 φορά στους 3 μήνες). Η άλλη δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής τους είναι η χρήση προστατευτικής μαξιλαροθήκης καπιτονέ ή αδιάβροχης, όπου πλένεται η θήκη πιο συχνά, χωρίς να αλλοιώνεται η μορφή του μαξιλαριού.

Ωστόσο, υπάρχουν και μαξιλάρια τα οποία έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής όπως είναι το βαμβάκι, το οποίο είναι φυσικό προιόν και δεν πλένεται, αλλά χρειάζεται συχνά αερισμό και θήκη προστατευτική. Επίσης, το μεταξοβάμβακο, το πούπουλο και το φυσικό latex.

Στην περίπτωση που τα κρατήσετε πολύ παραπάνω και έχουν ακάρεα είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, για τυχόν αλλεργίες αλλά και αναπνευστικές ευαισθησίες. Για τον λόγο αυτό, τα μαξιλάρια σας είναι αποκλειστικά προσωπικής χρήσης και ενδείκνυται η αλλαγή τους σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.